Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 31-годишен мъж за кражба в опасен рецидив

Районна прокуратура-Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.С., на 31 г.,за това, че от  месец юни 2019 г.  до  месец октомври 2019 г., в условията на продължавано престъпление - на четири пъти и в условията на опасен рецидив, от частни домове и от автосервиз,  находящи се в с. Зимница общ. Мъглиж, обл. Стара Загора, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот /разбиване на входна врата на жилище, счупване на стъкло на входна врата, счупване на странично стъкло на лек автомобил марка „Фолксваген“, разбити две входни врати и др./ е отнел чужди движими вещи – шейна, мобилен телефон, хендсфри, музикална уредба за автомобил, акумулаторна батерия, детска количка, поялници, отвертки, бормашини , дърворезачка, гаечни ключове, чукове, дрехи и посуда, спално бельо, одеяла, вентилатор, часовници, китеници,  килим,  пътеки,  покривки, всичко на обща стойност 1 992 лева, без съгласието на собствениците, с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т.2 във .вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3,  вр. с чл. 194, ал. 1 вр. с чл. 29 ал.1 б.“А“ и б.“Б“  вр. с чл. 26, ал. 1 от Наказателния кодекс.
Част от отнетите вещи Б.С. е продал, а другите оставил при себе си.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и делото ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан /6 присъди/ за престъпления против собствеността. При определяне на мярката за неотклонение съдът взе предвид и обществена опасност на обвиняемия Б.С., който е изтърпял наказание по последното осъждане „лишаване от свобода“, от 4 години, през април 2019 г.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: