Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 08.11.2019

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Започнати бързи производства:
На 07.11.2019 г. в Участък - Павел баня при РУ - Казанлък е получено съобщение от 72-годишен мъж от с. Манолово, общ. Павел баня, затова че на 06.11.2019 г. от дома му е извършена кражба на ел. печка, кабелен удължител и 22 буркана с различна зимнина. В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 71-годишен мъж от с. Манолово. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК. Извършителят е задържан за срок до 24 часа.


Разкрити престъпления:
На 06.11.2019 г. от служители на Второ РУ - Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. Около 18.00 часа на същата дата в гр. Стара Загора, кв. "Казански", е извършена проверка на л.а. "Фолксваген", управляван от 27-годишен мъж и пътуващ на предната дясна седалка в автомобила 29-годишен мъж. При извършените процесуално-следствени действия - лични обиски и претърсване на автомобила, са намерени и са иззети общо 19,67 гр. синтетично наркотично вещество - амфетамин.
Образувано е досъдебно производство по чл.354а от НК и с постановление на РП – Стара Загора на лицата е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа.

На 07.11.2019 г. от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР - Стара Загора и служители на РУ - Гълъбово е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с културно-исторически ценности. В хода на операцията е задържан 53-годишен мъж от гр. Гълъбово. Извършени са процесуално-следствени действия в жилището и управлявания от лицето лек автомобил, при които са намерени и са иззети 273 бр. римски и византийски монети, 69 различни старинни предмети (пръстени, украси, остриета от копия и др.) и металдетектор.
В ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6 от НК и е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления:

На 07.11.2019 г. във Второ РУ - Стара Загора, се е явил 77-годишен мъж, който заявил, че на същата дата, около 11:30 ч., в гр. Стара Загора, на бул. "Цар Симеон Велики", непознат мъж, който се представил за близък на негова позната, го е въвел в заблуждение, като му предложил да уедри парите, които носи. Възрастният мъж дал на непознатия сумата от 300 лева, след което същият се отдалечил и не се върнал.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

На 07.11.2019 г. в Първо РУ - Стара Загора се е явил 71-годишен мъж, който заявил, че около 13.00 ч. на същата дата непознат мъж го е въвел в заблуждение, като е поискал от него 400 лв. под претекст, че ще зареди гориво на колата си и ще му върне парите уедрени. Възрастният мъж дал исканата сума, която в последствие непознатият не върнал. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: