Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Министър Красимир Каракачанов: Запасното войнство е връзката между съвременната българска армия и онази армия, която ние помним с цялата ѝ мощ и величие

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов откри втория Национален събор на запасното войнство. В словото си той изрази своята благодарност към всички от запасното войнство за службата, която са дали на България. Изказа и своето убеждение е, че докато има българска армия, ще има и българска държава.


Free Joomla Extensions

Каракачанов обърна внимание на ролята на запасното войнство „като връзка между съвременната българска армия и онази българска армия, която ние помним с цялата и мощ и величие.” В тази връзка той подчерта значението на организираните от запасното войнство в цялата страна множество събития свързани с българската история. „Във времената, в които от всякакви посоки се опитват да разграждат националния ни морал и идентичност и хорака като че ли забравиха понатия като чест и достойнство, род и служба и се отдадоха на пропагандата, че животът е едно веселие, в което трябва да живееш по – добре, вашата роля е на хора, които крепят духа на българщината и пламъка на родолюбието и патритозима”, каза министърът на отбраната. По – нататък в словоти си той обърна внимание на важността на единството на нацията и ролята за това на запасното войнство.

Приветствие към участниците в събора отправи и председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.


Free Joomla Extensions

След официалната част на събора бе поставено началото на демонстративни скокове с парашут, демонстрация на бойни техники и на способности на групи за специални операции, висш пилотаж със спортен самолет. Със свои демонстрации се включи и Прабългарската школа за оцеляване „Бага Тур”.

снимки: Вяра Йовева - фотограф на Министерство на отбраната:

В рамките на събора бе представена изложба на военно облекло, старинно оръжие и символи, самолетни модели, корабни модели, водолазно оборудване, книги и публицистични материали от военни и други автори на военна тематика.

В програмата на първия ден от събора организаторите предвиждат открита сцена с художествена програма, с участието на художествени колективи, групи и индивидуални изпълнители от цялата страна на.

На 15 септември ще се проведе Ден на Отворените врати и показ на бойна техника във военното формирование на 61 Стрямска механизирана бригада в Казанлък.

Ще се проведат и два турнира – по стрелба с пистолет и пневматично оръжие и шахматен турнир.

галерия снимки: 14.09.2019 - Вторият Национален събор на запасното войнство

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: