Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Пожар е горял в югозападната част на село Горно Черковище, огънят е ограничен

Пожар - горски фонд

Ограничен е пожарът в югозападната част на село Горно Черковище, който пламна преди близо два часа, каза за Радио „ Фокус” кметът на Антон Антонов. Той увери, че селото е извън опасност и в момента усилията са насочени към гасенето му в посока към село Средногорово. В гасенето на пожара участват над пет екипа на пожарната, доброволци от гражданска защита към Общинта Казанлък, представители на Държавно горско стопанство – Казанлък, както и доброволци от Горно Черковище. Към селото са изпратени и две водоноски от Общината.

Кметът на Горно Черковище поясни, че огънят е тръгнал от запалени стърнища в землището на селото, горят треви, храсти и борови насаждения. Гасенето на огъня е затруднено , подари силния вятър.

„Екип от доброволци на село Средногорово е базиран в местта „Мирчов камък”, където ни е указано от Горското стопанство и сме в готовност да се намесим в гасене на огъня”, каза кметът на Средногорово Илиян Илиев. Той поясни, че целта е да се ограничи огънят и да не се допусне той да обхване и Средногорово. Растителността в местността „Мирчов камък” е предимно дъбова гора.

Славяна ГАЙДАРОВА

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: