Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем 27-годишен мъж за изнасилване

Съдебна ПалатаРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.М. на 27 г., за това, че на 23.08.2019 г., в гр. Стара Загора, се съвкупил с лице от женски пол, на 18 г., като я принудил към това със сила и заплашване - престъпление по чл.152,ал.1,т.2 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното срещу С.М. производство е установено, че той и пострадалата са бивши колеги и са поддържали връзка в социалните мрежи. На 22.08.2019  г. обвиняемият бил в близост до работното място на пострадалата, обадил ѝ се и я поканил да се видят на питие след приключване на работното време. Пострадалата се съгласила и се срещнала с обвиняемия след работа. С.М. поканил пострадалата в жилището си, като по пътя купили алкохол и безалкохолни напитки. В дома си С.М. заключил свидетелката и скрил ключовете за входната врата. Той й  нанесъл няколко удара по лицето и я принудил със сила и заплаха към полово сношение. След приключване на сексуалния акт обвиняемият задържал личните документ и банковите карти, както и дамската чанта на пострадалата като „гаранция“, че няма да сигнализира в полицията.  С.М. е неосъждан до момента.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като на 26.08.2019 г. е било внесено искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на С.М.

Със съдебно определение от същата дата. по образуваното частно наказателно дело, съдебният състав е взел мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1 500 лева. Наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура – Стара Загора е протестирал съдебното определение. Окръжен съд – Стара Загора е отменил определението на първоинстанционния съд и е взел мярка за неотклонение “Домашен арест“ по отношения на обвиняемия.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: