Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишен мъж за кражба

Съдебна Палата
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Я.П., на 40 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на през периода 03.08.2019 г. – 04.08.2019 г. в гр. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, отнел чужди движими вещи – пари, сумата от 320 лева и 17 броя билети от Националната лотария от владението другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, както следва:
- на 03.08.2019 г. отнел чужди движими вещи – пари, сумата от 90 лева,

- на 04.08.2019 г. отнел чужди движими вещи – сумата от 230 лева и 17 броя билети от Националната лотария на обща стойност 84 лева,

всички вещи на обща стойност 404 лева, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив -  престъпление по чл. 196, ал.1, т.1, вр. чл. 194,  ал.1, вр. чл.26, ал.1, вр. чл. 29, ал. 1, б.„а“ и б.“б“ от НК..

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че Я.П. бил служител в бензиностанцията, но трудовото му правоотношение било прекратено. Въпреки това той често посещавал бившите си колеги на работното им място. В началото на месец август 2019 г. той решил да открадне пари от бензиностанцията. На 03.08.2019 г. отишъл там под предлог, че иска да пие кафе с колегите си. Докато колегите му били заети да зареждат автомобили и да обслужват клиенти, Я.П. отворил касата и взел от нея сумата от 90 лева. На следващия ден по същия начин отнел 230 лева и 17 броя билети от Националната лотария. В бензиностанцията имало монтирани охранителни видеокамери и така обвиняемия бил разкрит и задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Я.П. е бил освободен от затвора през месец септември 2016 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Я.П.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Я.П. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: