Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 42-годишен мъж за кражба

Съдебна Палата

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.К., на 42 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 24.07.2018 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – мобилен телефон със СИМ карта в него, на обща стойност 221 лв., от владението и без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да бъдат присвоени, като кражбата представлява опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1 т.1, вр.чл.194 ал.1, вр.чл.29 ал.1 б.Б от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на 24.07.2018 г.  обвиняемият бил в гр. Стара Загора. Докато се разхождал из града, той влязъл в незаключеното жилище на пострадалата и отнел мобилния ѝ телефон. По – късно заложил телефона, а получените парични средства похарчил за лични нужди.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. С.К. е бил освободен от затвора през октомври 2017 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С.К.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо С.К. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: