Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 57-годишен мъж за блудство

Съдебна Палата

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А.А., на 57 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 27.07.2019 г. в гр. Стара Загора, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение на лице ненавършило 14-годишна възраст – престъпление по чл.149,ал.1 от Наказателния кодекс;
и за това че през месец юли 2018 г. в гр. Стара Загора, извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление по отношение, лице навършило 14-годишна възраст, чрез употреба на сила – престъпление по чл.150,ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу А.А. досъдебно производство е установено, че  работел и живеел в близост до парк “Бедечка“ в гр. Стара Загора. Той наблюдавал децата и младежите, които се разхождали в парка и търсел контакт с тях. През лятото на 2018 г. обвиняемият А.А. на няколко пъти срещал в парка,както и  в близост до него, 15 годишен младеж, като му отправял неприлични и сексуални предложения и блудствал с него, като употребил сила.

На 27.07.2019 г., около 20 ч., 13-годишен младеж и негови приятели били в парка. След като си тръгнали, пострадалият установил липсата на мобилния си телефон и се върнал, за да го потърси. Така срещнал обвиняемия, който под предлог, че ще му помогне да си намери телефона, го отвел във вътрешността на парка и извършил с него блудствени действия. Пострадалият успял да избяга и съобщил на родителите си, след което били уведомени и органите на полицията. Същата вечер обв. А.А. бил установен и задържан.

А.А. е криминално проявен и осъждан. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан се наказва с лишаване от свобода от две до осем години. Обв. А.А. е освободен от затвора през май 2014 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че А.А. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо А.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: