Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

На срещна с децата-медалисти от Олимпиадата по математика в Тайланд

На срещна с децата-медалисти от Олимпиадата по математика в Тайланд

Областният управител Гергана Микова се срещна с децата-медалисти от Олимпиадата по математика в Тайланд, която се проведе през месец април, и математическата Олимпиада в японския град Фукуока през месец юли.  

За пореден път възпитаниците на старозагорския преподавател Любомир Любенов се представиха блестящо на престижните международни състезания. В Тайланд деветокласникът Теодор Янков завоюва златен медал, а четвъртокласникът Максим Танков – бронзов.

С две диамантени награди, един златен медал, 2 сребърни и 6 бронзови и една поощрителна награда се завърнаха от Япония старозагорските математици. Най-престижното отличие в състезанието – диамантеното, грабнаха третокласниците от Стара Загора Йоан Михайлов и Виктория Стефанова. Със златен медал се окичи дванадесетокласникът Деан Дечев.

„Всички ние сме ви длъжници, защото, макар че сте още толкова малки, вие прославяте името на България по всички краища на света. Аз не само ви пожелавам успехи, убедена съм, че тепърва ще слушаме за вашите постижения. Гордеем се с вас. Много се надявам, че където и да учите по света, един ден ще се върнете в Родината си и ще покорявате върхове“, каза г-жа Микова. Тя отправи думи на благодарност и към прекрасния и всеотдаен преподавател Любомир Любенов, както и към родителите на математиците.

Гергана Микова връчи Почетния знак на областния управител на „диамантените“ призьори Виктория и Йоан. На медалистите от двете олимпиади тя подари книги.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: