Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Продължава експонирането на нови пластики в парк „Розариум“

Продължава експонирането на нови пластики в парк „Розариум“Допълнителни средства за 2 нови пластики в парк „Розариум“ в размер на 70 000лв. гласува днес на редовно заседание Общински съвет – Казанлък. Отпуснатата сума ще позволи на Община Казанлък да възложи изработката на отличените с конкурс 2 идейни проекта: „Пламък“, с автор Велин Дечков и „Вечно зелената клонка“ на Светослав Недев.
Община Казанлък обяви конкурса за идеен проект на съвременни пластики в градска среда – парк „Розариум“ в началото на месец април. Измежду 11 творби за съвременни визуални решения за публични пространства нарочна комисия класира най-добрите в началото на месец юли.

Днес в Зала №6 на Община Казанлък бяха наградени авторите на излъчените с най-голям брой точки идейни проекти за пластики за вторите постаменти в емблематичния за Казанлък парк „Розариум“. Предстои красивата паркова среда да бъде обогатена с очарованието на новите 2 пластики за вторите постаменти и обявяване на конкурс за третата двойка постаменти.

Инициативата е част от политиката на Община Казанлък за утвърждаване на Града на розите като съвременен европейски град, познат не само с културно-историческото си наследство, но и с високите си съвременни изисквания към пластичното изкуство.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 13.12.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: