Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора образува досъдебно производство за причиняване на смърт на куче

Съдебна Палата

Районна прокуратура – Стара Загора образува досъдебно производство за проявена жестокост към гръбначно животно – куче, като е причинена противозаконно смъртта му, по начин и със средства, опасни за живота на хора и животни /чрез отрова/ и по особено мъчителен начин за животното - престъпление по чл.325в,ал2,т.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс. Досъдебното производство е образувано след извършена проверка по постъпили писмени сигнали.


Установено е, че на 28.06.2019 г., в гр. Стара Загора, в парк „Митрополит Методи Кусев“, гражданин разхождал домашния си любимец – куче. След като се прибрали състоянието на животното рязко се влошило. При потърсена помощ от специалист – ветеринар, се установило, че кучето е отровено. По-късно животното починало. Собствениците подали сигнал в полицията.

Полицейските служители извършили проверка на място в парка, където в близост до детска площадка, намерили разпръснати бисквити, за които има съмнение, че са били залети с отровно вещество или в тях е било поставено такова, като кучето ги е консумирало.  По досъдебното производство е назначена химическа експертиза, която да установи веществото, предизвикало смъртта на животното, ветеринарно-медицинска експертиза и др.  

Разследването по досъдебното производство се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Към момента се проверяват всички версии и се извършват неотложните процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на експертизи и събиране на писмени доказателства.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: