Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Ученическият лагер на “Паниците” отново посреща деца от Общината и страната


От началото на месец юли ученици от Казанлък, общината и страната почиват в първата лагерна смяна в общинския ученически лагер „Паниците“ край Калофер.

Още през м. юни започна подготовката за лагерния сезон  в общинския ученически лагер „Паниците“ край Калофер, сподели Мария Колева, началник отдел „Хуманитарни политики” в Община Казанлък. Със средства на Общината е извършен козметичен ремонт и дезакаризация на района на лагера.

Девет са лагерните смени и срещу 63 лева дневно- за спане и 4 хранения, ученици от казанлъшките училища и цялата страна могат да лагеруват там в продължение на седмица, колкото продължава една смяна в лагера.

Първата смяна е била с учители и ученици от ОУ „Кулата“. От 8 юли във втората смяна в лагера са настанени 45 ученика от ОУ „Паисий Хилендарски“ с техните ръководители.

През август традиционно там ще се проведе и двуседмичната лагер – школа по физика за талантливи ученици на преподавателя Теодосий Теодосиев.  Ежегодно се предоставя възможност на деца с постигнати спортни успехи  да почиват  в лагера на „Паниците“.

Ръководителите на смените са от различни училища в Общината, като за 15 деца  се осигурява по един ръководител. Те се грижат за приятното и полезно прекарване на времето на децата в лагера, като са задължени да изготвят програма за ежедневните занимания на лагеруващите. В програмите се предвиждат различни занимания, като рисуване, танци, ателиета за работа с природни материали, спорт на открито и други.

Родителите, които желаят децата им да почиват в лагера все още могат да потърсят информация и да ги запишат по училищата.  При записването за лагеруване родителите попълват специална декларация за съгласие, в която са описани правата и задълженията на лагерниците.

информация от vestnikiskra.com

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: