Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22 годишен мъж за кражба в опасен рецидив

Съдебна палата

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.Й., на 22 г. На Г.Й. е предявено обвинение за това, че на 1 юли 2019 г. в землището на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, от товарен автомобил, в условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи – куфар с инструменти  и  пластмасова  туба, съдържаща 10 литра  хидравлично масло, от владението на М. Т., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои – престъпление по чл.196, ал.1, т.1, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.29, ал.1 ,б. „а“ и „б“ от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че на 1 юли 2019 г., в местност в землището на гр. Мъглиж, обл. Стара Загора, където се извършвали изкопни работи, били паркирани товарни автомобили. От един от тях Г. Й отнел куфар с инструменти  и  пластмасова  туба, съдържаща 10 литра  хидравлично масло.Непосредствено след извършване на престъплението, в момента на придвижването му из гр.Мъглиж, Г.Й. бил задържан от служители на полицията с отнетите вещи.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан /с пет присъди/ за престъпления против собствеността и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. При определяне мярката за неотклонение съда взе предвид и обществена опасност на обвиняемото лице Г.Й., който е изтърпял наказание по последното осъждане „Лишаване от свобода  от 1 година и 6 месеца“  през декември 2018 г.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: