Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

С тържествено шествие ще започне 24 май в Казанлък

В Деня на българската просвета, култура и славянска писменост - 24 май Община Казанлък организира тържествени чествания за празника. От 10:00ч. край розовите градини на с.Розово ще се състои първият от поредицата ритуали "Розобер".

Тържествата ще бъдат официално открити от 10:30 часа на площада „Севтополис“ с празничен парад на просветата и културата. В него ще се включат всички училища от Общината, като преминат през центъра на Града на розите.

За поредна година ще се проведе ученическият конкурс за собственоръчно изработена книга „Млад книгоиздател – 2019“. Книгите на малките автори ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 24 май от 12:00 часа, когато ще се извърши и награждаването на победителите.

От 16:30 часа, с шествие ще започне мажоретният фестивал, където ще можем да видим майсторство, различни съчетания и композиции. Атрактивното шествие ще завърши в централната част на града. Фестивалът се провежда ежегодно и носи добро настроение и наслада на казанлъчани и гостите на града.

Кулминацията на 24 май ще бъде традиционното празничното шествие и дефиле на абитуриентите. Те ще започнат своята обиколка на града от Дом на културата „Арсенал“. Приветствани от учители, родители и публика от казанлъчани, дванайсетокласниците ще се качат на откритата сцена на площада от 19:00 часа, за да преброят за последно от 1 до 12.

Празничната програма ще завърши с празничен концерт на популярна сред почитателите на хубавата българска музика формация "Петте сезона", с ръководител Стефан Диомов.

Ден по-рано, на 23 май, Община Казанлък ще връчи на официална церемония приза „Учител на годината 2019“. Преподавателите ще бъдат разделени в няколко номинации „Учител на годината“, „Млад и успешен кадър“ и „Цялостен принос в сферата на образованието“. Инициативата се провежда за втора година и цели да отличи педагози, значително допринесли за образованието на местно, национално и международно ниво. Наградите са признание за работата на учители, които развиват и утвърждават престижа на професията „учител“.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: