Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 44-годишен мъж за кражба

Съдебна Палата

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът  определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Б.М., на 44 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 05/06.04.2019 г. в с. П., общ.Стара Загора, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – шибидаха на лек автомобил марка „Мазда 121“, отнел чужда движима вещ – акумулатор, от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да я присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление чл.196, ал.1, т.2 вр. чл.195, ал.1, т.3,  вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б.“б“ от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното срещу Б.М. досъдебно производство е установено, че през периода 05/06.04.2019  г. обвиняемият бил в село П. общ. Стара Загора. На улица в селото бил паркиран автомобилът на пострадалия, марка „Мазда 121“.  Б.М. решил да открадне акумулатора на автомобила, затова повредил шибидаха на превозното средство,  влязъл в купето и отворил предния капак. По този начин Б.М. си осигурил пряк достъп до акумулатора, който демонтирал и взел.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Б.М. е бил освободен от затвора през месец юни 2015 г. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Б.М.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Б.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: