Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 26-годишен мъж, привлечен като обвиняем за управление на автомобил след употреба на алкохол

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.С., на 26 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че 23.04.2019 г., в гр. Стара Загора, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка “Фолксваген Голф“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,70 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер” – престъпление по  чл. 343б ал.1  от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното бързо производство е установено, че на 23.04.2019 г., обвиняемият Д.С. бил в гр. Стара Загора. Той употребил алкохол и управлявал лек автомобил, марка “Фолксваген Голф“. Обвиняемият бил спрян за проверка и при тестване  с техническото средство било отчетено наличие на етилов алкохол в организма на Д.С. в концентрация, значително по-висока от допустимата в закона.

Обвиняемият Д.С. е криминално проявен и осъждан за извършени от него умишлени престъпления от общ характер (държане на наркотични вещества и управляване на превозно средство след употреба на наркотици), като са му налагани различни по вид и размер наказания, в това число и ефективно лишаване от свобода, като последно е освободен от затвора на през март 2018 г.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.С. е извършил престъплението, за което са привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.С. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: