Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Стара Загора - ромски къщи - акция

Стара Загора - ромски къщи - акцияОт началото на мандата на кмета Живко Тодоров досега са премахнати 172 незаконно построени ромски къщи в кварталите "Лозенец" и "К. Ганчев" в Стара Загора.

Собствениците на 54 постройки в местността „Карасиврия“, чието събаряне ще започне следващата седмица, са получили предизвестията си преди 6 месеца и са били длъжни да ги премахнат в 30-дневен срок. Даденият срок е изтекъл. Процедурата е обжалвана пред ВАС, но е потвърдена от съда. В края на 2018 г. и след зимния сезон Община Стара Загора пристъпва към премахване на незаконното строителство. Шест от собствениците на къщи започнаха премахването им доброволно.

Със специално разлепени съобщения Община Стара Загора прикани обитателите им да освободят помещенията от имущество и домашни животни.

Предупредени са EVN и ВиК да прекъснат снабдяването с ток и вода преди принудителното премахване.

Първите три незаконни постройки в местността „Карасиврия“ ще бъдат премахнати на 15.04.2019 г. в 9:30 ч.

За целта журналистите, които работят по темата, ще бъдат транспортирани с високопроходима техника на два пъти - в 8:00 ч. и в 9:00 ч. В тези часове, от паркинга до блок 75 в кв. „Три чучура север“, ще тръгне специален транспорт дo мястото. След края на акцията ще бъдете върнати до паркинга. Свободно придвижване в района няма да се допуска.

Надяваме се, колеги, да се съобразите с така въведените ограничения, предвид Вашата сигурност и безпроблемно провеждане на акцията.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: