Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Осъдиха Община Павел баня да плати над 70 хил. лв. за автобусни превози

Павел баня - дъждовно лято

Пловдивският апелативен съд потвърди решение, взето от търговското отделение на Старозагорския окръжен съд, с което Община Павел баня е задължена да плати над 70 хил. лв. за автобусни превози.


Делото е за неизплатени суми по договор с общината за три месеца през 2014-та година.  Съгласно договора, фирмата-превозвач е трябвало да получава компенсации за безплатни и намалени цени за пътувания на ученици и пенсионери в размер на 20 хиляди лева месечно, въпреки това плащанията са спрени след месец юни.

„Община Павел баня ще обжалва това решение пред Върховния касационен съд“, коментира за Радио Стара Загора кметът Станимир Радевски. Той заяви, че е спрял плащанията към фирмата, защото тогавашния общински съветник Иса Бесоолу използвайки мнозинството в общинския съвет е вдигнал многократно сумата на субсидията и тя е станала непосилна за общината.

Съдът установява документално, че в  този  общински бюджет за 2014 г. е предвидена сума за изплащане на субсидии за дейностите по транспорта, пътищата , пощите и далекосъобщенията в размер на 240 000 лева.

За първите 5 месеца на 2014 г. Община Павел баня е изплащала  ежемесечно  компенсации, в общ размер на 100 000 лева. Не е оформила  каквито и да е възражения във връзка с изпълнението на договорите.

Последното извършено плащане по договорите е по фактурата за месец юни 2014 г,  на дата 10.06.2014 г.

„След тази дата отношенията между страните вече са били доста сложни, да не кажем  обтегнати, поради което е започнал спора дали вземането на изпълнителя към Общината е ликвидно или не“, пише в решението на Апелативния съд.

Съдът постановява Община Павел баня да изплати сумата от 50 000 лв. главница, представляваща неизплатена компенсация за извършени превози по намалени цени за ученици и пенсионери за месеците юли, август и септември 2014г., съгласно сключен договор, както и обезщетение за забава в размер на 14 416,40 лева. Трябва да бъде заплатена и законната лихва върху сумата както и разноските по делото.

bnr.bg/starazagora

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: