Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Лекари от Стара Загора се включват в кампанията за ранно откриване на глаукома


Очни лекари от Стара Загора се включват в отбелязването на Световната седмица за борба с глаукомата, която тази година е от 11 до 16 март. Това е времето, в което специалисти-офталмолози от целия свят обединяват усилията си в борбата с това коварно заболяване, водещо до необратима слепота.


Над  87 000 души у нас са диагностицирани с глаукома, а Стара Загора е един от районите с повишена заболеваемост като по последни данни засегнатите в областта са над  7100 души. В рисковата група са хората над 60 години и всички на възраст над 40 год. с глаукомно-болни в рода. Затова се препоръчва всеки, навършил 40 год. поне веднъж годишно да измерва вътреочното си налягане.  

В цялата страна през следващия месец март офталмолози и специализирани клиники  ще извършват безплатни профилактични прегледи със съдействието на програмата „Право на зрение“ на Института за здравно образование. С подкрепата на Община Стара Загора такива прегледи ще има и в Стара Загора.

Клиника „Трошев“ е един от центровете, които от няколко години участват в инициативата. Прегледите за измерване на вътреочното налягане ще се извършват от д-р Денислав Трошев през целия месец март след предварително запазване на час на единния номер на кампанията 070010126.

Повече за заболяването глаукома, необходимостта от навременно диагностициране и възможностите за лечение, чуйте от интервюто на Елена Балабанова с д-р Денислав Трошев в звуковия файл.

bnr.bg/starazagora

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: