Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В Старозагорско телефонни измамници прибраха 130 180 лева от началото на годината

130 180 лева, златни накити и сребро дали измамени по телефона старозагорци на ало престъпниците само от началото на януари до сега.
За месец и половина са станали 15 телефонни измами на територията на Стара Загора и Казанлък. В началото на годината жертва стана и 11-годишно дете от областния град. Момиченцето остави до кола в района на Пето основно училище раница с 53 400 лева и около 12 грама златни накити.

Един от сериозните удари на ало измамниците в региона стана в средата на декември миналата година, когато възрастна двойка от Стара Загора „изгоря“ със 77 600 лева. С почти същата крупна сума пари през лятото се раздели и друго семейство от областния град.

Към момента има установени шестима куриери в телефонни измами в региона.

Най-често прилаганата схема е помощ на полицията за залавяне на ало престъпници. При нея реалните извършители се обаждат на жертвите и се представят за полицейски служители. Обясняват, че в района "действат" телефонни измамници и предупреждават хората, при такова обаждане незабавно да се свържат с тях.

Следва обаждане, измамникът прилага "обичайната" схема с плача. Жертвата "набира" мнимия полицейски служител, подава сигнала, а отсреща му се обяснява, че за да бъдат задържани престъпниците е необходимо да им предаде сума пари, която в последствие ще им бъде върната.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: