Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В петък съветниците в Павел баня ще направят втори опит за приемане на бюджет

Фал-старт за бюджет 2019 в Община Павел баня

Втори опит за гласуване на бюджета на Павел баня ще направи в петък общинският съвет в курортния град. На заседанието миналата седмица бяха направени искания за промяна на инвестиционната програма. Заради това не бе подкрепен и бюджета, предложен от общината. "Днес ще заседават и комисиите по бюджет и финанси и по устройство на териториите, за да може съвместно с администрацията да се предвидят средствата за допълнителните обекти", обясни председателят на общинския съвет в Павел баня Шендоан Халит.

„По принцип няма кой знае какъв препъни камък или обичайните кавги каквито сме имали в община Павел баня в исторически план. В случая чисто градивно и добронамерено работим заедно общински съвет и администрация с цел да бъде приет бюджета и общината да работи нормално и в последната година от мандата ни“, каза Халит. По думите му бюджетът на община Павел баня за 2019 г. е рекорден и с последните промени в него достига 13.4 млн. лв. Близо 1 млн. лв. е преходния остатък от миналата година. Инвестиционната програма включва 2,5 млн. лв.

„Реализирахме няколко сериозни продажби през изминалата година и тези приходи ще бъдат реализирани през настоящата година в различни проекти по населените места. Общо инвестиционната програма с предложените промени ще стане 2,5 млн. лв. Предвиждаме изграждането на ново кръгово движение в центъра на града, с което да се направи промяна и на организацията на движението в града и да улесни гостите и туристите в града за достигане на съответните бази и хотели на територията на града“, каза председателят на общинския съвет.  Друг по-сериозен проект е изграждането на околовръстния път или ул. Роза. Там е подменена канализацията и водопроводите, остава само асфалтирането. Там ще бъдат инвестирани около 400 хил. лв., за да може тежкотоварните автомобили да използват този път и да не навлизат в централната част на града.

Тази година ще започне и реализацията на спечеления проект в края на миналата година в размер на 5,5 млн. лв, за източната част от общината. Конкретно селата Горно и Долно Сахране, където ще бъде изцяло подменен водопровода, а в селата Асен и Скобелево частично.

Халит уточни, че не проектобюджета не предвижда увеличение на данъци и такси извън този за превозните средства, където трябва да се отразят промените в националното законодателство, но са заложени минималните ставки за увеличение на данъка за старите автомобили.

На заседанието на 31 януари съветниците са одобрили и предложението на кмета на общината Станимир Радевски за отпускане на безлихвен заем на общинското предприятие по опазване на околната среда, за закупуване на нова сметосъбираща техника, тъй като наличната в момента е недостатъчна за постоянно развиващия се курортен град.

БНР Стара Загора

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: