Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за грабеж, извършен при условията на опасен рецидив

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

На 3.02.2019 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, неизвестен извършител, като употребил сила, отнел от владението на Д.Д., на 78 г.,  вещи – сумата от 119 лв.,  ръчен часовник „Ракета“, мобилен телефон, джобно ножче и чанта с пет килограма захар и кофичка кисело мляко.

На 3.02.2019 г. е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 199, ал.1, т.4 вр. с чл. 198, ал.1 от Наказателния кодекс - грабеж в условията на опасен рецидив. Извършен е оглед на местопроизшествие.

Днес, 4.02.2019 г., Окръжна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняеми  Г.Г., на 39 г., и А.И, на 43 г.  за  грабеж, извършен при условията на опасен рецидив, в съучастие – престъпление по чл. 199, ал.1, т.4 вр. с чл. 198, ал.1 вр. с чл. 20, ал.2 вр. с чл. 29, ал.1 от НК.

Обвиняеми са  многократно осъждани за престъпления против собствеността, което е обусловило и опасен рецидив и за двамата. Те са освободени от Затвора на различни дати в края на януари 2019 г., след изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“.

Обвиняемите Г.Г. и А.И. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.  

Предстои внасяне на искане в Окръжен съд – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата. По делото са назначени експертизи на иззетите веществени доказателства, съдебно-медицинска експертиза,  разпитани са свидетели.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

www.jazzfestkz.eu


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 26.07.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: