Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Призови награди от Националния литературен конкурс

клуб „Светлини сред сенките”

Новата година започна с награди и приятни изненади за младите писатели от клуб "Светлини сред сенките" при ОДК "Св. Ив. Рилски". Още в първите дни на 2019 гадина, четирима от авторите на клуба получиха призови награди от Националния литературен конкурс, посветен на 84-годишнината от рождението на Дамян Дамянов. В първа възрастова група, раздел поезия, на 1-во място се класира Фая Гератлиева - 9 год, във втора възрастова група - проза, четиринадесет годишният Кирил Димов, е с втора награда, а в раздел визуални изкуства, отново на второ място е Лъчезар Йорданов - също на 14 год.

В трета възрастова група, раздел - поезия, Сюзън Гератлиева е класирана също на второ място.

Трима са наградените участници от Националния конкурс "Историята помни Ястребино", посветен на 75-годишнината от разстрела на шестте ястребинчета.

Фая Гератлиева - 9 год. е класирана на 1-во място за есе, а Симона Йовчева, съшо деветгодишна, е с първа награда в раздел - поезия. На трето място, за есе, във втора възрастова група се класира Кирил Димов.

Клуб "Светлини сред сенките" традиционно ще участва във фантастичния фестивал "През 9 земи", където творците ще представят най-новата си книга "Момичето от квартала" и последните си три клипа. Децата продължават усилената работа по новите си романи, като и участието си в множество Национални и Международни конкурси.

клуб „Светлини сред сенките”

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: