Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъчанка подреди първа самостоятелна изложба

Казанлък. Казанлъчанката Гергана Несторова подреди първата си изложба стъклопластика и бижута в Художествената галерия в Града на розите, . “Изложбата е плод на работата ми в продължение на четири години. Любимият ми материал е стъклото. Много ми харесва, макар че е много трудоемък. Мисля, че се получават доста добри работи и според мен това се забелязва. Бижутата са реализирани в София, главено в ателиета за бижута. Накитите ми са направени от различни камъни”, споделя Несторова.

От страна на баща си Гергана е свързана с рода на голямата художничка Петрана Клисурова и Васил Бараков от Джанановия род в село Габарево. Чрез майка си е в много близки родствени отношения с художника от казанлъшкия край Добри Добрев от село Горно Сахране.
Средното си образование Гергана Несторова завършва в Националната художествена гимназия в Казанлък “Академик Дечко Узунов”, специалност “Изобразително изкуство”. Висшето си образование завършва с столицата. Сега казанлъчанката следва докторантура в Националната художествена академия в София.
Гергана е участвала в редица конкурси и е спечелила награди от: фондация Райна Кабаиванска, програмата за международен обмен “Еразъм”, фондация “Интерконтакти” и други.

 

Деница ГЕОРГИЕВА Радио Фокус - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: