Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Нова апаратура в Онкологичния център

ова апаратура в Онкологичния център

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на Хибридна СПЕКТ/KT система в отделението по Нуклеарна медицина на Комплексния онкологичен център в Стара Загора. Гости на тържеството бяха зам.-кметът Иванка Сотирова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, секретарят на Общината Делян Иванов, лекари и медицински персонал от онкологичния център.

Новата техника е уникална по рода си. В България има още 6 такива апарата, всички са в София. Апаратурата е щадяща и позволява по-точна и прецизна диагностика на пациентите с онкологични и неонкологични заболявания. Наличието на модерното оборудване в Стара Загора е от изключителна важност за пациентите. Екипът на отделението, начело с д-р Диана Гешева, с дългогодишен опит в SPECT изследванията, е преминал обучение за работа с новия апарат, проведено от чуждестранни и български приложни специалисти на фирма „Сименс Хелткеър“. Предимството на тази апаратура пред останалите образни методи е получаването на хибриден 3D образ. Това е уникално функционално морфологично изображение, което съчетава предимствата на двата метода с едновременно получаване на информация за функцията, топографията и структурата на патологично променения орган в едно изследване. Хибридният апарат предлага също широки диагностични възможности и при много неонкологични заболявания в нефрологията, пулмологията, ендокринологията, неврологията, ревматологията и ортопедията.

Той е закупен със средства по инициатива JESSICA, част от Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013г., съгласно Договор за кредит между „Комплексен онкологичен център-Стара Загора“ ЕООД и Регионален Фонд за Градско Развитие АД  и Сосиете Женерал Експресбанк АД. „Мини Марица-изток“ ЕАД също е помогнало със средства за покупката на модерната техника.

С поздрав към д-р Петьо Чилингиров, управител на Комплексния онкологичен център, и към медиците от отделението се обърна г-жа Микова. Тя благодари на лекарите и медицинския персонал за всеотдайния труд, който полагат денонощно, въпреки предизвикателствата на трудното време. Г-жа Микова пожела професионални успехи и повече излекувани пациенти, благодарение на възможностите на новата модерна техника в отделението по Нуклеарна медицина.  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: