Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 67-годишен мъж, привлечен като обвиняем за телефонна измама

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Л., на 67 г.., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 13.11.2018 г., в гр. Стара Загора, в съучастие с неустановено лице, като извършител, с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у жена. относно обстоятелството, че участва в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници, и с това й причинил имотна вреда в размер на 6 000 лева, два златни пръстена и чифт обеци, с общо тегло 14 грама- престъпление по чл.209,ал.1 вр. с чл.20,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият отговорил на интернет обява за работа за куриер. С „работодателя“ контактувал само чрез разговори по мобилен телефон, като бил търсен от „скрит“ номер. След като започнал работа обв. Д.Л. разбрал, че участва в схема за телефонни измами, но не сигнализирал на органите на полицията, а продължил да посещава адреси, да взима пари и ценности, които оставял на територията на Южна България, като преди това взимал част от средствата като възнаграждение.

На 13.11.2018  г. обвиняемият Д.Л. бил изпратен на адрес в гр. Стара Загора, където живеела пострадалата. От неустановения съучастник на обвиняемия, предварително тя била въведена в заблуждение, че участва в полицейска акция за залавяне на телефонни измамници. Поради тази причина, след като видяла Д.Л. пред жилищната кооперация, пострадалата пуснала през терасата найлонова торба, в която била поставила сумата от 6 000 лева и наличните си златни бижута. Обвиняемият взел торбата и се отправил към място, съобщено му по телефона от съучастника му. Взел сумата от 600 лева, а останалото оставил на посоченото място.

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура –  Стара Загора, се установява съпричастността на обвиняемият Д.Л. към извършването на подобни измами на територията на цялата страна.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Л. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.Л.. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: