Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Задържане под стража“ спрямо 24-годишен мъж за нанасяне на телесна повреда на полицай

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМАПо искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Ш., на 24 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 6.01.2019 г. в гр. Стара Загора, нанесъл на полицейски орган – старши полицай  от ОД на МВР- Стара Загора, при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота - престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс. В хода на образуваното производство е установено, че обвиняемият И.Ш. на 6.01.2019 г. в гр. Стара Загора извършвал престъпление против собствеността, за което било образувано друго производство. Същият бил установен на местопроизшествието от пострадалия полицейски служител. С цел да избегне задържане, И.Ш. нанесъл травматични увреждания на полицейския служител.

И.Ш. бил задържан., а пострадалият полицейски служител бил откаран в ЦСМП-Ст. Загора  за преглед, където бил обслужен амбулаторно и освободен без опасност за живота.

В хода на разследването, под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, се установи, че И.Ш. е криминално проявен и осъждан за престъпления против собствеността.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.Ш. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо него мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: