Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 19-годишен мъж, отнел и управлявал автомобил след употреба на наркотични вещества

Съдебна Палата - Казанлък
По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С. на 19 г. На С.С. е предявено обвинение за това, че на 28 декември 2018 г., в гр.Стара Загора, от паркинг е отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил, от владението на другиго, без негово съгласие с намерение да го ползва, като е настъпила повреда на превозното средство- престъпление по чл.346 ал.2 т.1 вр.с ал.1 от Наказателния кодекс.
Предявено е и второ обвинение за това, че на 28 декември 2018 г. в гр.М., общ. Казанлък, е управлявал лек автомобил, след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 28 декември 2018 г. в гр.Стара Загора, от паркинг, С.С. е отнел чужд автомобил.На същата дата посетил свой приятел, при когото употребил наркотични вещества и предприел шофиране на същия автомобила.След получен сигнал в полицията е предприето преследване на автомобила. След като бил спрян, обвиняемият е тестван за употреба на наркотични вещества и задържан.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянията и на извършителя им, който е многократно осъждан /16 присъди/ за престъпления против собствеността. При определяне мярката за неотклонение съдът взе предвид обществена опасност на обвиняемото лице. Обвиняемият С.С. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода“ по последното осъждане през ноември 2018 г.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора. 

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: