Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започват дейностите по създаването на Културен център за талантливи деца в Стара Загора

Започват дейностите по създаването на Културен център за талантливи деца в Стара Загора

Започват строително-монтажните работи за създаване на Културен център за талантливи деца в Стара Загора, който ще заполага с камерна зала, зала за експозиции и музикален магазин. Те включват основен ремонт, преустройство и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на съществуваща сграда в цeнтъpa нa гpaдa. Имотът, дарен на Община Стара Загора от Mapия Жeĸoвa, e c дaнъчнa oцeнĸa нaд 1 млн. лeвa. Центърът щe нocи имeтo нa нейния пoĸoен брат пpoф. Πeтъp Жeĸoв - видeн oбщecтвeниĸ, ĸoмпoзитop, пиcaтeл и yчeн-гeнeтиĸ, нocитeл нa звaниeтo „Πoчeтeн гpaждaнин нa Cтapa Зaгopa".

За изпълнител е избрана старозагорската фирма „Зарастрой“ ООД, която трябва да завърши обекта за 180 календарни дни. Стойността на договора е за над 904,7 хил. лв. с ДДС., с включени 8 % непредвидени разходи.

Предвидено е игралната зала до момента да се превърне в камерна зала с обем около 360 куб.м., с добра акустика и 48 места, със стифиращи се столове с лека метална конструкция, които ще се съхраняват в помещението, оформено след затварянето на съществуващия отвор в пода до стълбището, между сутерена и партера. Фоайето пред залата ще има гардероб и помещения за портиер и техника за телекомуникации и видеонаблюдение. На мястото на магазина в източното крило ще се разположат изложбена площ и музикален магазин. Предвижда се възстановяване на зазиданите отвори за врата и прозорци по южната фасада към ул.“Генерал Гурко“. 

Офисът на галерията към залата ще се ползва и за гримьорна, а в камерната зала ще се изгради подиум за изпълнителите с дървена конструкция и дюшеме. С цел затъмняване на залата се предвиждат външни ролетни щори, таванът в залата ще бъде окачен, а хлътналите части ще бъдат обшити с акустични пана.

На нивото на камерната зала се предвижда тоалетна за лица с намалена подвижност. За осигуряване на достъпна среда се предвижда асансьор, разположен в двора, в ъгъла на сградата. Вратите към асансьора ще се монтират на мястото на съществуващите прозорци. 

На втория и третия етаж ще се разположат кабинети по музика, актьорско майсторство и рисуване. Сградата ще бъде противопожарно обезопасена и топлоизолирана.

На нивото на сутерена зазиданите прозорци по южната фасада ще бъдат отворени и ще се възстановят английските дворове към тях. Съществуващата компрометирана тухлена ограда ще се демонтира и ще се изгради нова ограда със стоманобетонови колони и метални пана между тях, на които децата ще могат да експонират свои художествени произведения. Предвижда се облицовка от гранитни плочи по бетоновите части на оградата. Към ул. „Ген. Гурко“ оградата ще е ажурна, с метална плъзгаща врата за достъп към двора.

Подовата настилка във фоайето, в изложбената зона и коридорите ще бъде от гранитни плоч, а за учебните стаи се предвижда ново дюшеме. 

Съществуващите керемиди на покрива ще се подменят, както и компрометираните части на дървената конструкция и дъсчената обшивка, ще бъде положена хидроизолация.

Фасадите ще бъдат топлоизолирани и ще се оформят отвори към бул.“М. М. Кусев“ и ул.„Ген. Гурко“, като съществуващите от 1939 г. архитектурни елементи-конзоли и главен корниз при стрехата на сградата ще се запазят. По цокъла на всички фасади ще се изпълни мозаечна мазилка.

Камерната зала и музикалните кабинети ще бъдат звукоизолирани.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: