Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо 41-годишна жена за хулиганство в болница

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 41-годишната Я.Л. за това, че  на 23.08.2018 г., в гр.Стара Загора, извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в отправяне на обиди към двама лекари -  престъпление по чл.325 ал.1 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 23.08.2018 г., причинила лека телесна повреда на на медицинска сестра, изразяваща се в оток и кръвонасядане на ръката,с което е причинено страдание без разстройство на здравето, при изпълнение на службата й - престъпление по чл. 131 ал.2 предл.13 т.4, вр. чл. 130 ал.2 от Наказателния кодекс.
По делото е установено, че на 23 август 2018 г. в гр. Стара Загора, около 20,30 часа, обвиняемата Я.Л. била в Спешното отделение на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“, като срещнала нейна позната, която имала бъбречна криза. Двама лекари установили това, след като я прегледали, и изпратили жената от спешния към неотложния кабинет. Обвиняемата останала недоволна от този факт, като започнала да обижда дежурните лекари. Наричали га „глупаци“ и с други обидни думи. След това се опитала да прави снимки с мобилния си телефон и викала: „Вие ще видите сега, аз ви снимам“, като ударила ръката на медицинска сестра и я блъснала в стената, защото й направила забележка.

По делото са били разпитани свидетели, назначени експертизи и др. Предстои Районен съд-Стара Загора да насрочи заседание.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

от 24.05.2019

Автобусно разписание:Виж