Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

14 години EVN е инвестирала в България 1.6 млрд.лв.

14 години EVN е инвестирала в България 1.6 млрд.лв.

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова се срещна с регионалния мениджър на ЕVN България Робърт Дик. На срещата присъстваха и Калина Трендафилова и Константин Величков, членове на ръководството на компанията.

Г-н Дик запозна областния управител с направените досега инвестиции от страна на дружеството. От думите му стана ясно, че за 14 години EVN е инвестирала в България 1.6 млрд.лв. Обновени са над 20 000 км мрежа. Поставени са 928 000 дистанционни електромери. Спрямо 2005 г. авариите и прекъсванията са с 40 процента по-малко. По проект „Живот за царския орел“ на стойност 4 млн. евро в районите на Сакар – Тополовград, Елхово, Болярово, Ямбол, Сливен и Харманли са положени общо 43 км нови подземни кабели и 70 км въздушни линии. На електрически стълбове са монтирани 2340 защитни изолации. Предстои изграждането на нова подстанция в ж.к. „Тракия“ в Пловдив и на три зарядни станции за електромобили.

Г-н Величков заяви, че в EVN са готови за зимния сезон. Всички съоръжения са инспектирани. Дефектите са констатирани и отстранени.

Г-жа Микова и представителите на електроразпределителното дружество обсъдиха също промените в нагласите на клиентите на свободния енергиен пазар и успешното партньорство на EVN с 6 професионални гимназии, в които ученици се обучават в специалността „Електрообзавеждане на производство“.

В края на срещата областният управител благодари на г-н Дик за отговорната позиция на компанията по отношение на забавените задължения на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“.  Между EVN и болницата има постигнато споразумение за разсрочване на дълга, който е в размер на 2 млн.лв. Към този момент болничното заведение стриктно спазва сключената спогодба за регулярни плащания към електроразпределителното дружество.  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

от 24.05.2019

Автобусно разписание:Виж