Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишен мъж за закана с убийство

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА
По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.И., на 40 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода 09.11.2018 г. – 13.11.2018 г., в гр. Стара Загора, се заканил с убийство на другиго и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144,ал.3 вр.ал.1 вр.чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс. В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият З.И. се познавал с пострадалата. Отношенията им се влошили и той започнал да се държи много агресивно и да отправя закани към пострадалата. През периода 09-13.11.2018 г. З.И. нееднократно се заканил на пострадалата с убийство, като използвал думите „Ще те убия зверски, като ти извия врата, ще те разкъсам на парчета, ще те разпоря с нож“. Силно притеснена за здравето и живота си, пострадалата сигнал в полицията.

На 14.11.2018 г. обвиняемият З.И.. е бил привлечен в качеството на обвиняемо лице и с постановление на наблюдаващия прокурор  задържан за 72 часа.

Обвиняемият З.И. е многократно осъждан, включително и за тежко умишлено престъпление от общ характер,на лишаване от свобода повече от една година,което наказание обвиняемият е изтърпял ефективно.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че З.И. е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: