Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Старозагорски младежи с кампания за безопасно шофиране и паркиране

 Старозагорски младежи с кампания за безопасно шофиране и паркиране
Малко преди  отбелязването на Световния ден на възпоменание за жертвите на пътни произшествия и в отговор на черната статистика на войната по пътищата, членовете на  Младежки общински съвет за тринадесета  поредна година ще проведат своята кампания „Мисли за мен, когато шофираш – 13 ”.  Тази година тя ще бъде съчетана и с другата им кампания „Мисли за мен, когато паркираш”.

„Целта на кампаниите е да покажем на шофьорите, че ни се живее, че все още има хора, на които им пука, че правилата  и законите са, за да се спазват“,  обясниха младежите.

а 10.11.2018 година от 10.00 до 16.30 часа  на три бензиностанции  от местен бизнес, близо 20 доброволци от Младежки общински съвет ще се включат в инициативата.

Младите хора за пореден път ще се опитат да провокират съпричастност към кампанията и толерантност у водачите на моторни превозни средства. Единственото, което трябва да направят шофьорите е да подпишат символична декларация, като по този начин обещават, че през следващата година ще спазват Закона за движение по пътищата, ще бъдат толерантни на пътя и ще спасят поне 1000 човешки живота. Разбира се, това деклариране е изцяло на морален принцип.

Подписалите се получават нагръден знак, флайери и стикери с мотото на кампаниите. Акцията е традиционна и набира все повече сила. Това доказва, че има все повече и повече съвестни водачи в града. За първи път тази кампания бе проведена през 2006 г. Оттогава повече от 7500 шофьори са подкрепили каузата.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: