Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък - с високо признание от „Глобални библиотеки – България“

Община Казанлък - с високо признание от „Глобални библиотеки – България“

Тази вечер на официална церемония в София Община Казанлък получи голямата награда на фондация „Глобални библиотеки – България“ в категорията „Публична институция, подкрепяща развитието на българските библиотеки“. Красивата статуетка връчи известният литературен творец Георги Константинов: „Достойни за уважение са библиотеките и библиотекарите, които съхраняват духовните ценности! Но още по-достойни са институциите, които ги подкрепят!“.
Приза прие директорът на Общинска библиотека „Искра“ Анна Кожухарова: „Приемам тази награда от името на Кмета на Община Казанлък Галина Стоянова с голяма радост!“, каза тя. „Днес ОБ“Искра“ е културен институт, който бележи своите успехи благодарение на Община Казанлък. Няма законов норматив, който да регламентира статута и финансирането на нашата библиотека, но ние сме самостоятелно юридическо лице, с делегиран бюджет, който позволява да бележим успехи в своето трансформиране и развитие напред. Това е благодарение на далновидната политика на местната власт.“, сподели пред публиката в столицата директорът на библиотеката Анна Кожухарова.

 Наградата беше връчена във връзка с огромната загриженост към интересите на местната общност и припознаване на Общинска библиотека „Искра“ като основен културен институт в сферата на библиотечно-информационното обслужване на гражданите.

Специално внимание бе обърнато на приноса в изграждането на релевантен бюджет и гласувните 55 000лв. в Инвестиционната програма на Община Казанлък за ремонт и реконструкция на библиотечната сграда.

Тазгодишните награди на „Глобални библиотеки - България“ са посветени  на мотото „Информация и технологии за по-добър живот“. Церемонията е част от Националния форум “Библиотеки на бъдещето“, под патронажа на еврокомисаря Мария Габриел.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Галерия снимки:


Банер

Виж!


Национална кампания „Походът на книгите”, Казанлък 2019.
„Прочети и подари”, дарителска кампания на Общинска библиотека „Искра” за попълване на библиотечния фонд с нови книги.

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 19.04.2019


Автобусно разписание:Виж