Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Старозагорци четат стихове на свои съграждани в автобуса

Старозагорци четат стихове на свои съграждани в автобуса

Поетични творби от старозагорски автори четат от тази сутрин пътниците в градския транспорт в Стара Загора. „Община Стара Загора подкрепи идеята на млади старозагорци, милеещи за съхраняване литературната памет в града на поетите.

По повод обявяването на имената на отличените участници в тридесет и петия национален младежки конкурс за поезия „Веселин Ханчев” днес,  в автобуси и тролейбуси старозагорци могат да се насладят на гениалното „Посвещение“ на Ханчев. Предложени са още „Запустяла къща“ на Кирил Христов, „Защо ми вдъхна“ на Николай Лилиев и „Стара Загора“ на Стойчо Стойчев“, обясни Иванка Сотирова, зам.-кмет на Община Стара Загора.

Инициативата с представянето на различни стихотворения от старозагорски автори ще продължи, периодично ще се сменят творбите и авторите.

Община Стара Загора, съвместно с културните институти, работи и по образователната политика за популяризиране на културно-историческото наследство на хилядолетния ни град. Предстои по спирките на градския транспорт да бъдат поставени специални табла с информация и снимки на най-значимите артефакти намерени в района. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: