Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Възпитаниците на клуб "Светлини сред сенките" продължават да творят

Награди за младите писатели и поети от клуб „Светлини сред сенките”

Изключително успешно започна новата учебна година за децата и младежите от клуб "Светлини сред сенките", при ОДК "Св. Ив. Рилски", с ръководител Валентина Димова. След успешната лятна работа на по-големите ученици по фантастичния роман "Момчето, което излиза", по малките се готвят да започнат поредната си книга в рими.

Не закъсняха и първите награди за възпитаниците на клуба, които продължават успешните си участия в Национални и Международни литературни конкурси. От Международния конкурс "Аз обичам Черно море", наградените "светлинки" са седем. В най-малката възрастова група, раздел проза е отличена шестгодишната Поля Лалева. Наградените във втора възрастова група са: Борис Йовчев - 9 год., Милла Рачева - 9 год. и Геновева Трифонова - 11 год. В трета възрастова група също имаме трима призьори, това са: Лъчезар Йорданов, Йоан Иванов и Кирил Димов.

Високо отличие получи и Мартин Минев - 7год., който в края на лятото беше отличен с 1-во място в Националния конкурс, "На крилете на мечтите", обявен в защита на прилепите. Неговата илюстрация към произведението му "Криле на прилеп", е една от дванайсете избрани рисунки, за изработване на календар за 2019 год. Рисунката на Марти се е състезавала с над 500 илюстрации на деца от цялата страна, като се има предвид, че той участва в конкурса, като автор, а не като художник.

Възпитаниците на клуб "Светлини сред сенките" продължават да творят за предстоящите конкурси и се готвят за поредната си премиера на романа "Момичето от квартала", която ще се състои през месец ноември, в Столична Библиотека.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Галерия снимки:


Банер

Виж!


Национална кампания „Походът на книгите”, Казанлък 2019.
„Прочети и подари”, дарителска кампания на Общинска библиотека „Искра” за попълване на библиотечния фонд с нови книги.

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 19.04.2019


Автобусно разписание:Виж