Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриване на къщички за книги по проект „Bookcrossing zone“


„Младежки център за развитие - Взаимопомощ“ в партньорство с Общинска библиотека „Искра“ гр. Казанлък пред Музея на розата в парк „Розариум“, откриха 4 къщички за книги по проект „Bookcrossing zone“.


Free Joomla Extensions

Проектът е финансиран от „Младежка банка“ към Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Младежка банка е комисия съставена от младежи, която финансира проекти на неправителствени организации и неформални групи. Тази година един от одобрените проекти е „Bookcrossing zone“ на стойност 1400 лв.

Целта на проекта е повече хора да четат книги в гр. Казанлък и затова чрез проектът се поставиха 4 броя къщички за книги в парк Розариум. Общинска библиотека „Искра”, като партньор осигури книги за поставянето в къщичките, като всяка къщичка има литература за възрастовите група - бебета, деца, младежи и възрастни хора.

Идеята на проекта възниква от трима доброволци на „Взаимопомощ“ по проект „ДоброволциТЕ“, финансиран по програма „Еразъм+“, които освен осъществяването на езиково кафе „Италиано“ в Общинска библиотека „Искра“ предлагат идеята за такива къщички и избират подходящите за тях места в парк „Розариум. Следва и одобрението на „Взаимопомощ“ и Общинска библиотека „Искра“ за осъществяването на проекта, както и за търсене на финансиране, което проекта вече получи.

галерия снимки: 30.10.2018 - Откриване на къщички за книги по проект "Bookcrossing zone"

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Програма:


Почистване на велоалеята за - Овощник

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 01.03.2019


Автобусно разписание:Виж