Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриване на къщички за книги по проект „Bookcrossing zone“

Откриване на къщички за книги по проект „Bookcrossing zone“
„Младежки център за развитие - Взаимопомощ“ в партньорство с Общинска библиотека „Искра“ Ви канят на 29.10.2018 г. от 10:30 ч. в гр. Казанлък пред музея на розата в парк „Розариум“, за откриване на къщички за книги по проект „Bookcrossing zone“.

Проектът е финансиран от „Младежка банка“ към Обществен дарителски фонд - Стара Загора. Младежка банка е комисия съставена от младежи, която финансира проекти на неправителствени организации и неформални групи. Тази година един от одобрените проекти е „Bookcrossing zone“ на стойност 1400 лв.

Целта на проекта е повече хора да четат книги в гр. Казанлък и затова идеята е да се  поставят 4 броя къщички за книги в парк Розариум. Общинска библиотека „Искра”, като партньор осигури книги за поставянето в къщичките, като всяка къщичка е за различна възрастова група - бебета, деца, младежи и възрастни хора.

Идеята на проекта възниква от трима доброволци на „Взаимопомощ“ по проект „ДоброволциТЕ“, финансиран по програма „Еразъм+“, които освен осъществяването на езиково кафе „Италиано“ в Общинска библиотека „Искра“ предлагат идеята за такива къщички и избират подходящите за тях места в парк „Розариум. Следва и одобрението на „Взаимопомощ“ и Общинска библиотека „Искра“ за осъществяването на проекта, както и за търсене на финансиране, което проекта вече получи.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Галерия снимки:


Банер

Виж!


Национална кампания „Походът на книгите”, Казанлък 2019.
„Прочети и подари”, дарителска кампания на Общинска библиотека „Искра” за попълване на библиотечния фонд с нови книги.

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 19.04.2019


Автобусно разписание:Виж