Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо обвиняем за кражба

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Н.Т, привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 3.09.2018 г. гр. Стара Загора, в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор с Ф.Б., чрез използване на техническо средство – клещи и метална щанга отнел чужди движими вещи: медни тръби и многожилни кабели от хладилен агрегат, собственост на търговско дружество, без неговото съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои – чл.196,ал.1,т.2 вр.чл.195,ал.1,т.4 и т.5 вр.чл.194,ал.1 вр.чл.29,ал.1,б.“а“ и б.“б“от Наказателния кодекс.
В края на месец август 2018 г. обвиняемият Н.Т. случайно минал покрай базата на търговското дружество в гр. Стара Загора. В недвижимия имот обвиняемият видял складирани множество агрегати и решил да извърши кражба на медни части от тях. Той споделил намеренията си с Ф.Б. На 3.09.2018 г., след приключване на работния ден, двамата обвиняеми отишли до базата, като носели със себе си чували и технически средства. Те разглобили хладилен агрегат и с помощта на техническите средства успели да демонтират и счупят медни тръби от охлаждащата система на агрегата, както и многожилните захранващи кабели. Няколко дни по-късно Н.Т. предал медните части като вторични суровини, а средствата поделил с Ф.Б. и ги разходвали за лични нужди.

Обвиняемият Н.Т.е осъждан за престъпления от общ характер. Деянието на 3.09.2018 г. е извършено от Н.Т. в условията на опасен рецидив, след като през 2016 г.  е бил освободен от затвора. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Н.Т.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Взетата спрямо Н.Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

от 24.05.2019

Автобусно разписание:Виж