Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняем за хулиганство и нанасяне на лека телесна повреда на полицейски служител

Съдебна Палата - Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Г.М.,на 45 г. На Г.М. е предявено обвинение за това, че на 20 септември 2018 г. в гр.К., обл. Стара Загора, в сградата на РУ на МВР -Казанлък, в условията на опасен рецидив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправил нецензурни думи и обиди към четирима полицейски служители и повредил имущество – врата, като деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост - престъпление по чл.325 ал.5 във вр. с ал.2 вр.с ал. 1 ,във вр. с чл. 29 ал. 1 б.“а“ и „б“  от Наказателния кодекс.
На Г.М. е предявено и второ обвинение за това, че на 20 септември 2018 г. в гр.К., в сградата на РУ на МВР - Казанлък, е причинил на полицейски орган лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане на лицето, при и по повод изпълнение на службата му -  престъпление по чл.131 ал.2 т.4 вр. с чл. 130 ал. 2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около 00.50 ч. на 20 септември 2018 г. ,в сградата на Районното полицейско управление на гр.Казанлък, в нетрезво състояние дошъл Г.М.  Той влязъл в дежурната част и започнал да отправя нецензурни думи и обиди към полицейските служители и чрез удар с юмрук повредил вратата на помещението.Нанесъл и удар на един от полицейските служители. Г.М. бил задържан в поделението на полицията.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, изготвена е съдебно-медицинска експертиза, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който е многократно осъждан /12 присъди/ за престъпления против половата неприкосновеност – блудства и изнасилвания, за хулиганства и др.. Настоящото престъпление  по чл.325 ал.5 от Наказателния кодекс е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 6 години, извършено при условията на опасен рецидив. Г.М. е изтърпял наказанието „лишаване от свобода“, от последното си осъждане, през август 2018 г., т.е.  реалната опасност да извърши и друго престъпление е налице.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 14.06.2019


Автобусно разписание:Виж