Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

От 21 септември започва премахването на първата част от въздушната контактна тролейбусна мрежа

Тролейбусна мрежаОт 21 септември започва премахването на първата част от въздушната контактна тролейбусна мрежа в Казанлък, в участъка от източния вход на града, от обръщалото на автобусите до кръстовището на булевардите „Александър Батенберг“ и „Никола Петков“. Това каза пред журналисти зам.-кметът на Казанлък Даниела Коева, предаде кореспондент на. Тя поясни, че по изискване на Община Казанлък мрежата ще се премахма на участъци поетапно.


Free Joomla Extensions

Тролейбусната мрежа е била собственост на фирма за автобусни превози в Казанлък от 2004 година с Постановление на Старозагорския окръжен съд, който постановява, че цялата инженерна инфраструктура – подземни и надземи съоръжения, включващи контактна мрежа, кабелни линии, включително стълбовете и фундаментите са нейна собственост. Тази тролейбусна мрежа не е в експлоатация от доста години. Правени са различни технически доклади за нейното състояние, което е окачествявано като недобро в техническо отношение, предвид липсата на експлоатация и поддръжка през годините.

През месец август 2018 година казанлъшката фирма продава  тролейбусната мрежа, както и всички нейни съставни части – двете станции, контактната мрежа – надземна и подземна, стълбовете и фундаментите. Тролейбусната мрежа е развита по три направления – булевардите „Александър Батенберг“, „23 Пехотен Шипченски полк“ и „Розова долина“, като уличното осветление  по тези булеварди в града е монтирано на тролейбусните стълбове. През месец август събственик на съоръженията става ямболска фирма, чийто собственик входира в Община Казанлък заявления и техническа документация, свързана със желанието му да премахне въздушната контактна тролейбусна мрежа по цялата и дължина. Подадената документация е разгледана от Община Казанлък,  като са изискани и допълнителни документи, които са внесени и е издадено съответното разрешение, което одобрява внесената документация, какъвто е редът по Закона за устройство на територията , когато собственик желае да премахне собствен строеж. Спазени са и разпоредбите на Наредба 3, която касае временната организация и безопасност на движение при строителни дейности. Издадена е заповед на кмета на Казанлък Галина Стоянова за периода от 21 до 31 септември за премахване на участък от тролейбусната мрежа, който е от източния вход на града  - от обръщалото на автобусите до кръстовището на булевардите „Александър Батенберг“ и „Никола Петков“.

Даниела КоеваВ Община Казанлък е създадена организация по контрол на изпълнението на дейностите, тъй като те ще се извършват в едното платно на булеварда. „Ще контролираме изпълнението на Плана за временна организация на движението и Плана за безопасност и здраве, каквито има представени от страна на собственика на тролейбусната мрежа, с цел опазване на имущество и хора, които с намират в района. Апелирам към гражданите на Казанлък и гостите на града, да бъдат внимателни в тези участъци, защото става въпрос за демонтаж на техническа инфраструктура – въздшна кабелна мрежа и това е специфична дейност“, каза Даниела Коева. Тя поясни, че към момента новият собственик на елементите на тази техническа инфраструктура е подал заявление само за премахване на въздушната кабелна мрежа, но като собственик на стълбовете и фундаментите под тях би могъл да поиска и тяхното премахване, но към момента няма такова, така че не стои въпрост с уличното осветление, прикачено към тези стълбове.

Славяна ГАЙДАРОВА

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 14.06.2019


Автобусно разписание:Виж