Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Отпускат допълнително 36,2 милиона лева за Обхода на Габрово

С прието от правителството постановление се осигуряват допълнителни средства от централния бюджет, в размер до 36,2 млн. лв. по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2018 г., за финансиране изграждането на „Обход на гр. Габрово“ – Фаза I. Те са част от предвидените в държавния бюджет за изпълнението на проекта през 2018 г. до 100 млн. лв.


С изграждането на Обхода на Габрово – Фаза I значително ще се намали времето за пътуване и извеждане на транзитния трафик извън Габрово, като се облекчава трафикът в национален и международен мащаб и ще се повиши безопасността за пътуващите.

Разглеждан в съвкупност с тунел под връх Шипка, проектът, след неговата цялостна реализация, ще осигури една от най-преките пътни връзки между Северна и Южна България по направлението на общоевропейски коридор № IX.

Съкращаването на времето за пътуване, чрез изграждане на подобни връзки води до намаляване на задръстванията, с което се намалява отделянето на вредни емисии в околната среда и се постига положителен екологичен ефект.

Предвижда се средствата да се използват от Агенция „Пътна инфраструктура“ за разплащане на строително-монтажни работи, строителен надзор и проектиране на разширен идеен проект на тунел под връх Шипка.

снимки: http://www.gabrovonews.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 14.06.2019


Автобусно разписание:Виж