Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Програма „Дизайн шампиони“

Програма „Дизайн шампиони“

Казанлък е един от градовете в България, в които училища работят по програмата „Дизайн шампиони“ на българския образователен стартъп Red Paper Plane. С нея, под формата на проектно базирано обучение, децата в предучилищен и начален етап развиват различни умения като решаване на проблеми, работа в екип, креативност и презентиране. Програмата е базирана на дизайн мислене - водещ метод за иновации на Станфордския университет. В различните проекти, наречени мисии, участват и родителите.


Free Joomla Extensions

Създателите на Red Paper Plane - Цвети Камова и Георги Камов, разказват, че мисиите са нов начин за учене, игра и създаване чрез преживяване. През учебната година децата участват в разнообразни мисии, като в екипи решават предизвикателства от реалния живот, поставени през погледа на професии (Мисия: Архитект, Мисия: Автомобилен дизайнер, Мисия: Еколог, Мисия: Доктор). Лилия Рачева, начален учител в ОУ „ Никола Вапцаров“ работи по програмата „ Дизайн шампиони“ вече една учебна година. През новата учебна година по програмата „Дизайн шампиони“ ще работят и класове от Основно училище „ Д-р Петър Берон“ в село Овощник.

За дома Red Paper Plane има и абонаментна програма за родители - "Дизайн откриватели", с която родители и деца заедно (пре)откриват света и създават собствени иновативни решения чрез най-разнообразните мисии за месеца. Програмата спомага за изграждането на навици и умения за цял живот в най-подходящата за това възраст на децата - между 4 и 10 години. Създателите споделят, че времето с децата ни е ключово за тяхното развитие. Но още по-важно е как го използваме.

Програма „Дизайн шампиони“

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 14.06.2019


Автобусно разписание:Виж