Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първа тематична изложба „Долина на тракийските царе“

Тематична изложба разказва за традициите на траките

За първи път в рамките на Празници в Долината на тракийските царе в Казанлък бе открита тематична изложба, посветена на духа на древните траки. В изложбената зала на ул.“Искра“№4 казанлъчани и техните гости имат възможността да разгледат творби на възпитаниците на НУПИД“Академик Дечко Узунов“ Мария Пискова, Мариела Попова, Дилян Бакалски, Нено Бакалски, Милен Иванов, Димо Димов и Елеонора Атанасова.


Free Joomla Extensions

Изложбата пред близки и приятели откри директорът на Художествената гимназия в Казанлък Петя Минекова, която пожела на младите таланти да продължават да творят с порив и да създават добри картини за публиката. „Мислете за Казанлък и подреждайте следващите си изложби тук!“, призова възпитаниците на гимназията тя.

От името на Община Казанлък председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов връчи грамоти и символични подаръци на участниците в експозицията, тематично свързани с Празниците в Долината на тракийските царе. Той им пожела много успехи, а на жителите и гостите на града – красиви празници.

Преди половин година седемте художници се обединяват около провокацията да пресъздадат света на древните траки в свои картини и посвещават следващите месеци на реализацията на общия си  проект, организиран от Мария Пискова и приятели и Община Казанлък. Под общата тема за древните траки те правят публиката съпричастна на своя творчески импулс с представените живопис, графика и скулптура в различни стилове и изразни средства.

С откриването на експозицията тази вечер 13-тите Празници в Долината на тракийските царе започват. Богатата програма на Община Казанлък ще предложи паралелни атрактивни събития в различни жанрове и сфери на изкуството. Официалното откриване предстои този петък, последният ден на месец август, от 20,00ч. до Тракийската гробница в парк „Тюлбето“.

Пресцентър на община Казанлък

Тематична изложба разказва за традициите на траките

Тематична изложба разказва за традициите на траките

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: