Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Даниела от Казанлък взе третия си медал от Европейското

Даниела ТодороваКазанлъчанката Даниела Тодорова спечели трети медал от последната дисциплина, в която взе участие на европейското първенство за хора с увреждания в Берлин. Параатлетката ни стана втора и в тласкането на гюле. Тя направи резултат 6,86 м., като отстъпи титлата на латвийката Диана Дадзите. Преди това състезателката ни грабна сребърен медал в мятането на диск и бронз в хвърлянето на копие.

Дани донесе пореден медал за отбора на България, част от който са и съотборниците й в казанлъшкия клуб – новият европейски шампион на гюле Ружди Ружди, Мустафа Юсеинов и треньорът на талантливите ни спортисти Радостин Тодоров.

„Трети медал за сестра ми! Браво гордея се с теб! Ти си моя пример!“, написа във Фейсбук братът на двойната европейска вицешампионка от Берлин Даниела Тодорова.

Равносметката на българските параатлети от участието им в първенството на Европа е общо 11 медала, от които 4 златни, 2 сребърни и 5 бронзови. В последния ден от надпреварата в Берлин, българските състезатели спечелиха още две титли – Антоан Божилов (скок на дължина Т47) и Иванка Колева (тласкане на гюле F57).

Възпитаникът на Радостин Тодоров Ружди Руджи отново стъпи на европейския връх в любимата си дисциплина – тласкането на гюле (F55). Ружди триумфира на шампионата на Стария континент за параатлети в Берлин, записвайки резултат от 12,14 метра от първия опит, което е рекорд за турнира. Това е четвъртата му европейска титла. В колекцията от отличия най-скъп си остава олимпийският му златен медал от Рио 2016. Ружди е и двукратен световен шампион в тласкането на гюле.

Трите му европейски титли са от Щандсканал (Холандия) 2012, Суонзи (Уелс) 2014 и Гросето (Италия) 2016.

В Берлин Руджи грабна и бронза в мятането на диск. Златният му медал на гюле е четвърто отличие за казанлъшките състезатели от шампионата. Даниела Тодорова също спечели два медала – сребро на диск и бронз на копие.

ПрессТВ

Даниела Тодорова

Даниела Тодорова

Даниела Тодорова

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

от 24.05.2019

Автобусно разписание:Виж