Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриха обновения булевард „Александър Батенберг” в Казанлък

 Казанлък. Кметът на община Казанлък Стефан Дамянов откри обновения булевард „Александър Батенберг” в града на розите, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Лентата кметът преряза на кръстовището на булеварда с булевард „Розова долина” в присъствието на граждани и гости на града на розите. Стойността на ремонтните дейности е 160 хиляди лева. Проектът включваше газифициране, полагане на пътна настилка и маркировка, както и нова електронна светофарна уредба за отчитане времето на престой, както на пешеходците, така и на моторните превозни средства.
Редом с булевард „Княз Александър Батенберг” бе открита и реставрирана сладкарница на името на известния хуморист Чудомир. По време на откриването бяха изложени и рисунки на Чудомир, както и едни от първите издания на сборника с разкази „Нашенци”.
Програмата за честване 130-годишнината от създаването на община Казанлък включваше и откриване на улица „Чаталджа” в ромския квартал в града. Освещаването на пътя се състоя непосредствено след откриване на новата светофарна уредба на бул. „Александър Батенберг”.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: