Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Откриха изложба, посветена на 130 години от създаването на община Казанлък

 Казанлък. Изложба, посветена на днешния празник – 130 години община Казанлък, откри кметът на общината Стефан Дамянов в присъствието на гости, граждани и служители на общинска администрация, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

14-те фотоси са подредени във фоайето на сградата на община Казанлък. Ретроспективната изложба се открива за първи път в града. Фотосите показват: първия указ за създаване на общинска самоуправление в държавата, бюджета на община Казанлък при създаването й, като неговата стойност е достигала 7 000 златни лева, общински бюлетин, финансова ревизия на община Казанлък преди 1944 година, изискванията, на които е трябвало да отговаря кандидатът за кмет, а именно: да има завършено средно образование, да е семеен, да бъде над 30 години. Сред снимковия материал има много фотоси, показващи развитието на общината през годините.
От общинска администрация съобщиха, че изложбата е била подготвяна близо месец с помощта на исторически музей „Искра”. Предстои фотосите да бъдат предоставени на музея, за да могат идните поколения да научават повече за миналото на града.

Деница ГЕОРГИЕВА  | Радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: