Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Искат отмяна на конкурсите за културните институти в Казанлък

 Казанлък. С декларации до Общински съвет – Казанлък колективът на общинска библиотека „Искра”, Управителният съвет на фондация „Чудомир” и щатният персонал на театър „Любомир Кабакчиев” настояват за отмяна на конкурсите за културните институти, предаде кореспондент на радио „Фокус”-Велико Търново .

Предложенията бяха внесени за разглеждане от Комисията по култура, която взе решение да се обсъдят като допълнителна точка в дневния ред за разглеждане на сесията на Местния парламент на 30-ти този месец. Предстои до тогава председателят на Комисията по култура Чавдар Ангелов да изготви доклад и проект за решение, с които да ангажира вниманието на общинските съветници. „По време на заседанието на комисията бяхме единодушни, че въпросът за провеждането на конкурсите трябва да се разгледа от всички съветници в Общинския съвет”, коментира Ангелов.
В декларацията на общинска библиотека „Искра” се настоява за отмяна на конкурса за директор. От там посочват още: „Колективът на общинска библиотека „Искра” е разтревожен от обявения конкурс за директор и настоява за отменянето му, а след консултация с юрист е констатирано, че са нарушени и законови процедури. Колективът е на мнение, че моментът, избран за обявяване на конкурс, е изключително неподходящ, тъй като в библиотеката текат важни за работата на института начинания и смяна на сегашното му ръководство ще наруши ритъма и ефективността на тяхното съществуване”. Към декларацията е приложена и подписка с 19 души, подкрепящи предложението.
Отмяна на конкурса за директор на литературно-художествен музей „Чудомир” искат и от Управителния съвет на едноименната фондация. Според него: „Обявяването на конкурса е крайно нецелесъобразно и ще нанесе катастрофални вреди върху дейностите на музея и на фондацията”.
Щатният персонал на театър „Любомир Кабакчиев” също настоява за отмяна на конкурса за директор на театъра. „Не очакваме отговор с думи, а заповед за отмяна на конкурса, най-късно до 30-ти октомври, след което си запазваме правото да предприемем законни действия за защита на нашите и на нашия директор кодексови права”. Към декларацията на персонала е приложена подписка с 43-ма подписали се в подкрепа на предложението. Предстои предложенията да бъдат разгледани на заседанието на Общински съвет – Казанлък на 30-ти този месец. Срокът за конкурсите бе удължен до 30-то число на октомври със заповед на кмета на общината Стефан Дамянов, в която се посочваха и нови изисквания към кандидатите.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: