Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

На 28 октомври Община Казанлък чества 130 години от създаването си

 На 28 октомври Община Казанлък чества 130 години от създаването си. Официалното откриване на тържествата започва в 13.00 часа  във фойаето на централната сграда на Общината, с водосвет и  рестроспективна изложба, съдържаща 14 фотоса.

От 13.30 часа започва откриването на 7 нови обекти и проекти на Община Казанлък – сладкарница „Чудомир”, ремонтирания бул. „Александър Батенберг”, ул. „Чаталджа”,  улица в с. Черганово, първа копка на пътя Шипка-Турия, старт на проекта „Електронна община” от кметството в град Шипка и  откриване на изцяло обновената ул. „Орешака”. За целта е осигурен транспорт за медиите и присъстващите граждани и гости.

В 17.30 часа отговорният редактор на в. "Тракия Труд" Любчо Иванов ще представи своята книга "Прераждане" в залата на Инфоцентър, ул. "Искра" 4. Книгата ще представи издателят Иван Гранитски. Тази инициатива се вписва в тържествата, посветени на 130-та годишнина от създаването на Община Казанлък.

Тържественото събрание е вечерта от 18.30 часа в Камерната зала на ДК "Арсенал". Поканени са областният управител Мария Нейкова, Старозагорският митрополит Галактион, бивши кметове на Община Казанлък и председатели на Общинския съвет, почетни граждани, общински съветници, общински служители, кметове на общини от област Стара Загора и кметове на населени места, граждани.

На събранието ще бъдат наградени с грамоти и парични средства отличени общински служители. Грамоти ще бъдат връчени и на бивши кметове и председатели на ОбС. Всички присъстващи ще получат по един комплект, съдържащ специалното издание на ИМ „Искра” и Община Казанлък „130 години Община Казанлък” и сборника „Общинска стратегия за демографското развитие на община Казанлък 2008-2020 г.”, издаден със съдействието на Министерството на труда и социалната политика и Фонда на ООН  за населението, както и значка със знамената на България и на Казанлък.

Юлия Младенова
"Връзки с обществеността"
Община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: