Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 70-годишен мъж за хулиганство и закана с убийство на полицейски служители

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

Районна прокуратура-Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо В.В., на 70 г., за това, че на 14.04.2018 г., в гр.Стара Загора, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправил обидни думи, изрази и закани за саморазправа  и размахвал заплашително нож и газов пистолет срещу случайно преминаващи в близост до него граждани, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост и е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта – отправяне на закана за убийство с думите: “Елате, ще ви изколя!“, насочване на нож към телата и отправяне на удари, с ръце и крака, в посока на двама униформени полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора - престъпление по чл.325 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 14.04.2018 г., в гр.Стара Загора, се заканил с убийство с думите: „Елате, ще ви изколя!“, и с насочване на нож срещу тялото на пострадалия - длъжностно лице – полицейски служител С.С., при и по повод изпълнението на службата му и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144 ал.3 предл. първо вр. ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. и за това, че на 14.04.2018 г., в гр.Стара Загора, се заканил с убийство с думите: „Елате, ще ви изколя!“, и с насочване на нож срещу тялото на пострадалия - длъжностно лице – полицейски служител И.Б., при и по повод изпълнението на службата му и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл.144 ал.3 предл. първо вр. ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването обвиняемият на два пъти е нарушавал определените му мерки за неотклонение, като не е внесъл първоначално определената му такава - „парична гаранция“ в размер на 600 лв., поради което с постановление на Районна прокуратура – Стара Загора, от 14.05.2018 г., обвиняемият е бил задържан за срок до 72 часа, а с определение от 17.05.2018 г., Районен съд-Стара Загора му е наложил мярка за неотклонение „домашен арест“.

Впоследствие, преди приключване на разследването, В.В. е нарушил и мярката за неотклонение „домашен арест“, като е напуснал адреса, на който е било определено да се изпълнява същата, поради което Районна прокуратура - Стара Загора е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“. С определение от 4.06.2018 г., Районен съд-Стара Загора е наложил на обвиняемия мярка за неотклонение „задържане под стража“, която е била потвърдена от Окръжен съд-Стара Загора и е непроменена до настоящия момент.

Предстои разглеждането на наказателното производство пред Районен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 17.05.2019

Автобусно разписание:Виж